Tapahtumat

Vuoden 2023 seminaarin ajankohdaksi on valikoitunut torstai 30.3.2023. Seminaarissa perehdytään hissialan ajankohtaisiin asioihin standardoinnin, lainsäädännön ja viranomaisten näkökulmista. Yksi mielenkiintoinen asia on tuleva konetuoteasetus, josta kuullaan ensikäden tietoa Sosiaali- ja terveysministeriön Katri Tytykoskelta. Kohtalaisen uudesta kansallisesta hissistandardista ja muista pelastustoimintaan liittyvistä standardeista kuullaan luento pelastuslaitoksen näkökulmasta, näihin aiheisiin kuulijat johdattaa Helsingin Pelastuslaitoksen Markku Ahola.

Seminaari järjestetään tuttuun tapaan Helsingissä Eteläranta 10 neuvottelukeskuksessa ja mukaan voi liittyä myös Teamsin välityksellä. Osallistumismaksu on 295 € + alv 24 % / henkilö.

Ilmoittautuminen on nyt auki, lähitilaisuuteen voi osallistua torstaihin 16.3.2023 asti ja etäosallistujaksi aina edelliseen päivään 29.3.2023 asti linkin https://www.lyyti.fi/reg/hissiseminaari2023 kautta. Seminaarin ohjelma löytyy täältä.

 

SUHY järjestää yhteistyössä Sähköinfo Oy:n kanssa hissityöturvallisuuskoulutuksen verkkokurssina

Kurssin voi ostaa Sähköinfo:n verkkokaupasta.

Hissityöturvallisuusverkkokoulutuksesta saat samat valmiudet kuin vastaavasta lähikoulutuksesta. Verkkokurssi vapauttaa sinut ajasta ja paikasta - voit opiskella juuri silloin kun sinulle sopii. Voit liikkua kurssissa edestakaisin ja kerrata kaikkia kohtia opintoajan puitteissa.

Hissityöturvallisuusstandardi sisältää hissitöiden turvallista tekemistä koskevat perusohjeet ja turvallisuusvaatimukset. Verkkokoulutuksessa käydään läpi standardien SFS 5880 ja SFS 6002 sisältöä sekä hissitöitä koskevat kansalliset säädökset. Aluksi käsitellään sähköiskun ja valokaaren vaarat ja niiltä suojautuminen, jonka jälkeen siirrytään hissitöihin liittyvien henkilöiden määritelmiin, työn organisointiin ja eri henkilöiden vastuisiin. Lisäksi kurssilla käydään läpi turvallista työskentelyä hississä ja sen ympäristössä.
 

Verkkokurssi on jaoteltu kuuteen osioon. Voit suorittaa osion kerrallaan ja jatkaa silloin kun sinulle sopii. Kurssin suoritusaikaa sinulla on kuukausi. Suoritettuasi kaikki opiskeluosat pääset suorittamaan kokeen, jonka läpäistyäsi voit tulostaa pdf-muotoisen todistuksen. SETI Oy:n myöntämä Hissityöturvallisuuskortti lähetetään sinulle postitse.

Kurssin osat:

  • Osa 1: Sähkön vaarallisuus ja hissitöitä koskevat säädökset ja standardit
  • Osa 2: Hissitöitä tekevät henkilöt ja organisaatio
  • Osa 3: Turvallisen työskentelyn perusteet
  • Osa 4: Turvallisuus hissien asennus-, modernisointi- ja niihin liittyvissä töissä
  • Osa 5: Sähkön aiheuttamat vaarat hissitöissä
  • Loppukoe

Voit liikkua kurssissa edestakaisin ja kerrata kaikkia kohtia opintoajan puitteissa. Kurssin suorittamiseen on aikaa yksi kuukausi kurssin avausviestistä eli tilauksesta lähtien.

Osallistujalla tulee olla henkilökohtainen toimiva sähköpostiosoite (työ- tai yksityinen sähköpostiosoite).