Hissiurakoitsijat 27.10.2010

Kone Oy:n perustamisesta 100 vuotta

KONE juhlii tänään 27.10.2010 satavuotista taivaltaan. Historiansa aikana yhtiöllä on ollut monia erilaisia liiketoimintoja konepajasektorilla, mutta se on aina keskittynyt kaikista voimakkaimmin hissi- ja liukuporrasliiketoimintaan.

Vuosisadassa KONE on noussut alansa johtavaksi yhtiöksi innovatiivisilla, turvallisilla ja ekotehokkailla ratkaisuillaan parhaan käyttäjäkokemuksen tarjoamiseksi.

Hissi- ja liukuporrasyhtiö KONE on kulkenut pitkän tien viimeisten sadan vuoden aikana. Se on kasvanut pienestä Helsingissä sijaitsevasta konepajasta maailmanlaajuisesti toimivaksi yhtiöksi, jolla on liikevaihtoa lähes viisi miljardia euroa ja noin 33 000 työntekijää. Yhtiöstä on tullut alansa tunnustettu teknologiajohtaja, se on vakiinnuttanut asemansa perinteisillä markkinoilla ja lisäksi se on osoittanut olevansa merkittävä kilpailija maailman voimakkaimmin kasvavilla markkina-alueilla.

"Historiansa aikana KONE on yhä uudelleen pystynyt luomaan toiminnalleen kasvumahdollisuuksia ja samalla sopeutumaan ympäröivän maailman muutoksiin. Nykypäivän ja vielä suuremmassa määrin tulevaisuuden muutoksia ohjaavia tekijöitä yhteiskunnassa ovat kaupungistuminen, vanheneva väestö ja tiukentuvat turvallisuusmääräykset. Haluamme omilla ratkaisuillamme edistää kaupungeissa kestävää kehitystä ja tarjota ekotehokkaita ratkaisuja, jotka säästävät rakennuksissa energiaa sekä tarjoavat parhaan käyttäjäkokemuksen", KONEen toimitusjohtaja Matti Alahuhta sanoo.

Siirry sivun alkuun